MOTHERS DAY

Det har varit så varmt att man knappt kunnat varken röra sig eller tänka men trots det har det ju varit skönt. Tid har (trots veckohandling och tvättdag) spenderats på balkongen. Sen blev det middag (pastasallad i värmen ofc) och bio med mamma till hennes ära. Hon var nöjd trots att filmen var sådär. Nu ska jag luta mig tillbaka, läsa lite, slappa lite och förbereda mig på morgondagens ingenting. Lovely. Puss hej!

TONIGHT TONIGHT

Jag har städat nu och till och med dammsugit balkongen (näst intill) fri från pollen. Ikväll kommer basgruppen på tacos och vin och det ska bli trevligt. Jag och Å har varit på Hälla och styrt mat och dryck och jag passade på att fixa tubtopp och blusher och borste till. Nu ska jag göra efterrätt och sen kolla top model (fast jag nog sett avsnittet förut), hit the shower och fixa håret. Fullt schema om än inte så stressigt. Puss hej!

P.S. Jag har sommarlov! D.S.


EARL(Y) GREY

Man vet att man vaknar tidigt när katterna bara öppnar ena ögat och blänger på en när man lämnar sängens värme och tidningen inte ligger på hallmattan. Kanske är det det att halsen gör ont eller de nervösa drömmarna eller allt kaffe jag drack när damen inunder var här igår, tre koppar, jag är inte van vid dessa mängder koffein. Hur länge sitter det kvar i kroppen? Jag behöver alltså inte gå upp förrän om en timme men har redan varit vaken en kvart. Puss god morgon.

HAPPY FACE

Klockan är inte så väldigt mycket i vanliga mått mätta men om man tänker på mig som höll på att somna redan under föreläsningen runt 15oo idag och som sedan dess hunnit med städning, fika med damen inunder, pannkakor och två sidors reflektionstext och dessutom sov väldigt lite inatt för att en viss herr katt höll låda och ska upp strax efter fem imorgon så ja - det ÄR sent. Dessutom har jag kramp i ena axeln och har fortfarande möjlksyra sedan gårdagens pass (jag tröstar mig med att N förhoppningsvis känner detsamma). Ja, jag sitter och pluggar. Jag har skrivit en väldigt reflekterande text med många krystade liknelser och metaforer, långa ord och långsökta slutsatser. Ändå är jag glad. Har bara en sida kvar, redovisningen imorgon och lite uppsatspill sedan är det lov. Vi längtar till på fredag allihopa, då blir det tacos, vin etc. Hela dagen idag har åtmistone 70% av samtalen inletts med "men jag tänkte, på fedag ..." sedan har en lång harang följt med allt vad vi ska äta och dricka och göra och vad vi ska ha på oss om vi ska gå ut eller ej osv. Vi är en brokig skara, blandad grupp men gud vad kul det ska bli att umgås utan krav på att producera långa texter med smarta åsikter. Ibland orkar man helt enkelt inte vara smart. Puss hej!

P.S. Tomaterna på balkongen växer så det knakar och igår tittade jag och M på Coraline, rekomenderas varmt, du blir inte besviken, promiz. D.S.


OVER AND (ALMOST) OUT

nu är jag nästan fri som en fågel och mycket gladare och lättare än jag varit på länge och ikväll blir det ordentlig träning och första jordgubben ska skördas och sen bara två dagar kvar och lite till och sol sommar fågelkvitter bikni på balkongen och ingenting annat än värme i hjärtat


UNTIL TOMORROW

Jag ligger i sängen och försöker 1) att inte somna 2) att hålla mig borta från robinsonbloggarna och fokusera på uppsatsen vi ska opponera på imorgon. Fett svårt. Jag har inget fokus what so ever. Idag har vi fixat lite, laddat inför morgondagen, jag och Å och när hon åkt tog jag tag i situationen och hämtade min cykel! Vilket även ledde till ett glas vatten och lite planering/skvaller hemma hos P (A hade inte kommit hem än). Sedan cyklade jag hem i racerfart (dog av värmeslag) och efter pastasallad till middag var det bara att dyka ner i förberedelserna igen. Jag är sjukt nervös men trött vilket innebär mardrömmar probably och jag har ställt klockan på 0535 för vi tar tidiga tåget för förberedelser. Vill du veta en hemlis? På måndag börjar sommarlovet! Jag börjar nästan grina när jag tänker på det. Tur att man är känslomässigt stabil. Puss hej!

SAME SHIT DIFFERENT DAY

Det känns som jag gjort samma sak varje dag i ca fem månader nu (fast jag vet ju att det inte riktigt stämmer). Jag har ögonen fästa på dataskärmen mer tid än någon annanstans (and I really used to be a tv freak you now) och mer eller mindre allt handlar om skolan. Snart är det över för den här terminen. Tjockt skönt! Jag ser fram emot de två första veckorna i juni, jag ska träna, hooka med vänner, gå promenader, sola och läsa precis vad jag vill (inget BS om globalisering, folkhälsa och läraryrkets utveckling - I'm over it!). Sen blir det skintax såklart och det känns också skönt, jag lyfter hellre trettio bananlådor om dagen än har det såhär en månad till. Idag har jag och Å styrt upp inför opponeringen på tisdag och jag har börjat läsa pdf-filen vi ska ha litteraturseminarium på imorgon. 39 pages down, 249 to go. Och det ska jag alltså hinna med ikväll. Vi får väl se hur det blir med den saken. Borde även se över inför morgondagens presentation på Kunskapsskolan men jag tror inte jag orkar. Är depp för att halsen fortfarande gör ont och jag inte kunnat träna på två veckor, men innan veckan är slut ska det åtminstone bli ett baspass. Längtar efter att ordentligt köra slut på mig med måste ändå ta det lugnt, kände ju hur mycket ondare halsen gjorde efter lördagens dans. Nu är det fortsatt läsning som gäller. Puss hej!

NOT SO FRENCH

Toppenkväll igår, for real. A kom med kalas och kras vid halv sex eller så, god middag och efterrätt, platta hår och make up, cykel till P och drinkar, Sverigeförlust men trevligt sällskap. Bmb, dans och Subway sen bussen hem. Men idag är jag så sjukt seg! Har mycket ondare i halsen, lite feber, trött och hängig. Orkar inte handla så det blir väl till att beställa pizza. Typisk söndag. Puss hej!

PASSENGER

Vaknade pigg som en mört fem över åtta och att somna om var inte ens att tänka på. Nu sitter jag och lyssnar på Deftones (sjukt länge sedan) av någon anledning och funderar på om jag ska ta mig samman och styra någon slags frukost och kanske kolla film. Idag ska vi ner på stan och träffa Y och köpa örhängen till hennes nytagna hål, vår födelsedagspresent till henne. Sen blir det Systemet och hem igen och så kommer A och det blir pasta och champinjon- och timjansås och sen party like a rock star! Förhoppningsvis hinner jag ta mig en tupplur innan A kommer så jag inte slocknar på Ps soffa lagom till Malena Ernmans operatoner. Jag har laddat hela kylen med laktosfria och alternativa livsmedel och jag städade hela dagen igår, golven blänker! Nu ska jag spela aningens world of goo och sen blir det frukost och film precis som jag sa. Puss hej!

ANOTHERONE BITES THE DUST

För första gången på en mindre evighet (känns det som) sitte jag vid stora datorn och skriver! Tittade precis på femman när Timbuktu inredde ett vardasrum, blev sjukt inspirerad och sugen på villa! Idag sov jag utan att ställa klocka. Vaknade vid sex och njöt av att få ligga kvar. Vaknade vid halv åtta och njöt av att få ligga kvar. Vaknade vid nio och njöt av att få ligga kvar och gick sen upp strax innan tio. Jag är utvilad! Sickade iväg uppsatsen till handledare, opponenter och examinator, känns skönt att vara av med den. Idag är det sol och jag ska städa har jag tänkt, ikväll blir det hamburgare (veg ofc) och godispåse och imorgon blir det härligt sällskap, alkohol och dans. Jag är pepp! Nu ska jag damma. Puss hej!

BEACH 2009

Kanske blir det här årets bikini (hm)?



FREE AS A BIRD (ALMOST)

Nu har jag lämnat in den pedagogiska meritportföljen och skickat till URKUND. Imorgon ska jag och Å skicka iväg uppsatsen. Idag har vi skrivit klart vår projketplanering och nästa vecka ska vi till Kunskapsskolan och redovisa. Veckan efter det redovisas det på högskolan. Nästa vecka har vi ett litterturseminarium på en pdf (ca 200 sidor) och veckan efter det ska ett pm in. Jag känner mig fri. Nu är jag ledig över helgen (har jag bestämt) och idag ska jag ringa A och planera. Eftermiddagen blir soffa och tv och imorgon är det fredag med obligatorisk godispåse. Halsontet verkar dock inte vilja ge med sig, vilket är synd eftersom jag inte kunnat träna på en vecka. Förhoppningsvis är jag kry till favoritpasset på tisdag (åtminstone, helst tidigare). Pärlan var med hela dagen i skolan och jag körde utan laddning i nästan tre timmar. Mer än hälften av batteriet kvar - tipp topp! Ikväll ska M göra raggmunkar till mig, det ser jag fram emot. När vi var små fick mamma för sig att göra det ibland, hon svor hela tiden. Kanske är säkrast att hålla sig från köket, haha. Vad ska du äta? Puss hej!

GUESS WHAT

Gissa var jag sitter och skriver? Jo, vid köksbordet på PÄRLAN! M har lagt ner mycket tid sedan jag kom hemcyklandes med den vid halv sjusnåret. Nu finns här office, spotify, the world of goo, ja allt man kan begära! Dessutom är jag och Å som tidigare nämnt färdiga med uppsatsen! Det är helt sinnessjukt, trodde aldrig den här dagen skulle komma! Därtill är jag klar med min poedagogiska meritportfölj! I AM SUPER WOMAN! Att få ta del av gamla minnen gjorde mig dessutom både varm och glad. Och gårkvällen var så tipptopp en tisdagskväll kan vara. Trots feber och halsont och näst intill kronisk trötthet är jag alltså fan rätt nöjd. Det är inte fy skam. Puss hej!

READY, SET, GO!

VI ÄR FÄRDIGA!

THE PEARL

Min order är på väg! (som ett barn på julafton...)


PULL YOU

Jag är uppe i nästan sju sidor nu och målet att bli klar idag (eller åtminstone imorgon) tycks mig nåbart. Det betyder att det är fritt fram i helgen! Gud vad jag ser fram emot det. Det sorgliga är att halsen fortfarande gör ont och att jag har fått aningens feber. Ingen träning ikväll alltså men förhoppningsvis promenad och N-häng. Jag är omgiven av böcker och sitter fortfarande i pyjamas och morgonrock. Lägenheten ser i allafall okej ut eftersom jag styrde rätt så mycket igår. Blir kanske ett varv med dammsugaren senare om jag orkar. Har dessutom börjat styra uppsatsens innehållsförteckning. Väntar bara på att Å ska slå en signal så jag kan skryta lite, haha. Fortfarande inte ett ljud om pärlan. Jag vet att det bara hunnit gå några dagar sedan jag beställde men jag är otålig! Förmodligen har det väl strulat till sig och jag har den lagom till jul. Nu ska jag ta en paus från pluggandet. Det finns gränser även för hur mycket jag orkar prestera. Puss hej!

P.S. Såg förresten sista avsnittet av Tonårsliv på svt Play. För er som inte kollat rekommenderar jag varmt. Alla åtta avsnitt ligger fortfarande uppe, skynda skynda! D.S.

PUSH ME

Klockan är åtta so far so good. Jag har varit i skolan (först på plats!) och pluggat med gruppen och direkt när jag kom hem fortsatte detta härliga skolarbete. Fyfan. Men det går framåt i allafall. Sen lyckades jag slå Ms rekord i bubble spinner (tdigare refererat till som min överlevnadsstrategi) och då blev jag på så gott umör att jag diskade, plockade iordning och vek all tvätt, gav katterna mat, tömde pottan, gick ut med soporna, pluggade lite till och tog bilen och hämtade hem M. Ni förstår kanske att det är heaven on earth att leva ihop med mig. Middag blev 3minutersnudlar och stekt ägg jag tyckte det smakade hundmat. Blä. Imorgon fortsätter studierna (såklart) och jag hoppas på att de skickar pärlan från Dustin home. Den som väntar på något gott och allt det där men det är ju så jävla tråkigt att vänta. Puss hej!

BLUE MONDAY

Känner du också att det är en jävla skitmåndag? Trösta dig med nedanstående. Fantastisk. Puss hej!


CHANCES ARE SLIM

Det är helg! Från långa listan kan både litteraturseminarium 1 av 2 bokas av och likaså rollspelet. Det var inte lika illa som jag förväntat mig men inte särskilt givande heller. Vi hade lite roligt i alla fall. Veckans bästa förutom onsdagen är telefonsamtalet med A som uppenbarligen kan lugna en hel hjord vilda elefanter typ. Idag var det såklart morgongodis och te (helgstandard) och jag är både laddad och på glatt humör. Tittade på förra veckans Robinson och bara älskar Nina Amjadi, den som trotsar herraväldet. Skrivandet på uppsatsen igår gick bra, bara lite småstrunt kvar nu, vi är nog rätt nöjda jag och Å. Idag blir det Bs konfirmation så jag ska väl ta bilen till coop och köpa omslagspapper. Förhoppningsvis hnner vi styra lite balkong under morgondagen. Puss hej!

ON A MISSION

Jag ber om ursäkt. För allt jag inte hinner, inte orkar eller bara inte gör - jag har dåligt samvete men kan liksom inte göra något för att hinna ifatt. Idag har jag varit igång non stop sedan jag gick upp kvart i sex, läste till frukost, åkte tidigare till skolan, jobbade över lunchen och stannade kvar tre timmar extra. Ändå hann jag inte med allt jag borde ha hunnit och ska till skolan tidigare imorgon med - Å hämtar mig med bil tio i sju. Jag vet att jag borde ringt A för flera dagar sedan och skrivit en del brev och fixat med arbetstiderna inför sommaren men jag är så psykiskt utmattad att jag har mjölksyra (det är sant!) i hela kroppen. När jag kom hem slockande jag en halvtimme på soffan och bara för att jag tog mig tid att slappna av vaknade jag med rejält halsont. Jävla kropp och jävla skola och jävla allt. Men det är helt underbart att ha en man som lyssnar och katter som gosar och vänner med såklart - fina och dyra middagar mitt i veckan och teaterbesök är det bästa jag gjort på länge. Så  jävla less kan man ju inte vara. Dessutom har jag klickat hem min pärla idag! Och imorgon ska det INTE regna har jag hört! Tänkte också tipsa om min överlevnadsstrategi - när jag spelar är min enda uppgift i hela världen verkligen att bli av med de där bubblorna. Allt annat blir oviktigt, sjukt bra sätt att slappna av (obs! beroendeframkalllande!). Lav ya! Puss hej!

IN BETWEEN

Vi är uppe i 55 och börjar bli klara, jag är trött men relativt glad och ikväll blir det ugnspannkaka med lingonsylt. Om du ber snällt ska jag undvara en dag den här veckan för umgänge mellan uppsatsen (som sagt), tentor, PM, gruppuppgifter och läsning av bok vilken för övrigt ska vara färdigläst på torsdag och jag har inte börjat än. Magsåret krymper aningens men värker än och det är inte ens sol - ändå håller jag humöret uppe! Har dock kollat mailen fyra tusen gånger idag men har bara fått reklam och har dessutom aningen ångest över balkongen som fortfarande ser ut som den gjort det senaste halvåret, särskilt efter att ha sett As och Ps fina. På lördag hade vi bestämt oss för en insats men nu blev vi inbjudna till konfirmation och jag har ingen aning om vad vi ska ge, vad ger man? Tipsa ffs! Nu ska jag vispa smet och läsa lite. Puss hej!


IT IS ON

Jag vaknade med inget annat än glädje i hjärtat av solen, tidningen och katten strax efter sex. Lästa en kvart eller så och gick upp till godisskålen på vardagsrumsbordet och datorn och tvn och morgonen i allmänhet. Godia på morgonen är det bästa som finns, tvn det näst bästa (Lotta på Bråkmakargatan, nostalgi och knästrumpor på Barnkanalen fem över åtta!) och så vidare. Idag blir en fin dag. Som födelsedagar, maskerader, familjemiddagar, julaftnar och sommardagar. Som förra fredagen (bilderna hör dit, vi var nyktra uppenbarligen <3). Klockan elva bär det av dessförinnan frukost, Lotta, frisering, packning, Apoteket och en dusch inte nödvändigtvis i den ordningen. Tolv rader har jag skrivit. Puss hej!






RSS 2.0