HARD WORKING GIRL

Inte trodde jag imorse när jag trött och less satte mig framför datorn att jag inom sexton timmar skulle vara så gott som klar med den första hemtentan (av två). Nu har jag gjort grovjobbet, ska bara lägga in lite rubriker och en innehållsförteckning, referenser och lite tankar kring min kommande c-uppsats, men herregud! Det är a pice of cake jämfört med hästjobbet jag genomfört idag! Tror jag är lite kär i mig själv för tillfället till och med! Är dock inte tillräckligt trött för sängen än så nu blir det ett Skräckministeriet på Svt Play. Puss hej!

MAKING UP IS HARD

Jag hade tänkt mig rubriken "learning is nog easy" men upptäckte till min förvåning att jag redan använt den! Uppenbarligen börjar mitt begränsade engelska ordförråd och min fantasi att sina, eller så handlar det bara om att jag är så himla trött. Jag har suttit med tentan hela dagen och till min stora glädje ser det rätt ljust ut, jag tror jag har klarat av ungefär 85% (lite snabbt uträknat). Känns fint att veta att man har ytterligare en stor tenta som väntar när denna är klar. Man vill väl inte vara sysslolös heller? Trots att dagen har varit seg och att jag suttit här och skrivit ca åtta A4 dataskriven text (enkelt radavstånd!) har jag fått goda besked om att A kommer på fredag (happy face) och att jag har en magsårsbakterie och början till gallsten. Eller alltså det var väl ingen glad nyhet i sig men det positiva är att jag fått recept på medicin jag kan börja äta nu och så är jag glad att alla tester och prover ger resultat. Det är jobbigt att gå runt och inte veta vad som är fel med kroppen, nu här man hittat felet kan man ju behandla. Så yes: nu peppar jag för att sitta uppe hela natten, förhoppningsvis kan jag vara klar med den här tentan till imorgon, fokusera på städning, handling och upphängning av nya gardiner och sedan, på fredag (eventuellt imorgon natt) påbörja nästa tenta. Jag känner mig som en hard working girl, eller nej jag ÄR en hard working girl (för en gångs skull). Puss hej!

DAMN YOU TUESDAY!

Helt otroligt att efter min fastande morgon och mitt meningslösa läkarbesök när jag bestämt mig för att ta en paus i mina extremsvåra och uttröttande studier, tagit katten i famnen och satt mig framför tvn hör en smäll. Katten flyger såklart iväg och river upp både axel och arm. Det visar sig att hyllan i lilla rummet gett vika och över hela golvet är studentlitteratur, tentor och kollegieblock utspritt. Det är så man vill gråta. Det enda positiva är att M nu måste gå med på en IKEAtur i veckan, något han tidigare vägrat. Fuck this shit. Puss hej!

NO YOU DIDN'T

Precis som jag trodde blev det nitlott inget napp och famlar åter i blindo. Blir så himla trött och orkar inte tänka mer på vad det kan vara och hur de ska hitta det och bota det och nog är det knasigt hur liten och ensam man kan känna sig ibland? Och trött? Kameran ner i halsen är väl nästa steg I guess. Puss hej!

WHEN IT'S OVER

Jag tror att jag när den här pärsen väl är förbi och jag har undersökt allt som går att undersöka och förmodligen hittat ett svar och en lösning förmodligen inte alls kommer ha några problem att hitta på lasarettet eller familjeläkarmottagningen och inte kommer ligga och vrida mig hela natten innan läkarbesöken men än så länge blir jag lika liten varje gång jag får en tid och en kallelse även om jag ju känner att det är bra att saker och ting (förhoppningsvis) kommer att lösa sig. Ett besök imorgon då och ett på fredag. En dag i taget. Puss hej!

HAVING A HARD TIME

Tentaveckan har börjat och jag har så smått satt igång med en av två tentor som ska vara klara den tredje respektive fjärde november. Jag ska analysera två specialpedagogiska artiklar och som om det inte vore svårt nog är de båda skrivna på engelska, en på elva sidor, den andra på tjugoåtta. Jag är redan trött på hela grejen och eftersom det är mer än en vecka kvar (nä, jag vet att det inte är mycket tid) känner jag trots allt att jag inte har kniven mot strupen vilket innebär att jag inte kan fokusera. Kom tillbaka dagen innan inlämning, då sliter jag som ett djur. Önskar verkligen att jag var av ett mer seriöst slag och satte igång med tentan så att den var klar ett par veckor innan inlämning. Men men, vi har pratat om det här förut och efter fyra år på högskolan har ingen förbättring skett (om man nu ska se på det som något negativt) och det lär väl inte hända heller sista året så jag kör på med min kniven mot strupen-metod. Har dock lite ångest, drömde mardrömmar hela natten om svensktentan och det var jobbigt. Ska verkligen anstränga mig för att få klart åtminstone en av tentorna innan helgen. Puss hej!

LAST NIGHT

Vaknade tung i huvudet strax innan tio för att så småningom inse att klockan bara var nio det känns fint en timme extra till allt och ingenting och nu har jag suttit här ett tag vid köksbordet det är tyst för alla sover karl och katter tunga trötta varma. Efter stan (jacka, smink och linne) beställde vi hem mat och tittade lite på Elf som gick på femman och vi längtar till julafton efter glögg och gran och stjärnor i fönstren som värmer tidiga morgnar. Cider och vin och cykel hem till N med godispåse och vi pratade om barnprogram och kommande biofilmer och om Alice i underlandet och jag drack mig lagom full för att sjunga Lips (when I grow up, what is love, shut up och the sign men inte baby got back) och vi drack lite till tittade på bilder och det känns bra att vi hittar på saker N och jag men det är som hon säger att tänk om vi inte stött på varandra den där dagen när jag var på väg hem från stan, skulle vi aldrig ha tagit upp kontakten igen då? Det är w i c k e d men jag är glad du vet att det blev som det blev. Sen blev det stan i alla fall och vi drack mer och gick runt och det var så himla kul när jag kom hem kunde jag knappt få av mig skorna det är ett under att jag kom i säng. Tack fina fina N. Puss hej!

WHAT DID SHE SAY?

Nej jag vet att det inte är särskilt creddigt en riktig radiodänga är vad det är och om ett par veckor kommer jag säkert vara så trött på den att jag vill kräkas men refrängen i den här låten gives me the chills alltså (fråga inte varför jag har ingen aning). Jag hatar hans skägg/mustasch och ja, videon över huvud taget är väl ingen hit men (och nu är jag ärlig) I LOVE IT. Puss hej!



I LOVE YOU ALICE

Yes I do.

THE BIGGEST, THE BEST

Nu är tvätten snart torr (förhoppningsvis eftersom tvättiden snart är slut) och lägenheten är ren och fin, nästan blänkande. Så himla skönt inför helgen med nya lakan och någorlunda dammfri tillvaro! Och rena kläder! Jobbet rullar på himla bra tycker jag, man kommer snabbt in i det faktiskt och imorgon ska vi titta på Flyga drake i 8-9an vilket känns kul för jag har varken sett filmen eller läst boken (trots att jag förstått att det är en bok man SKA ha läst). Känner mig pepp och glad och har kontroll över min situation gällande tentorna med, den som jag var mest orolig för har flyttats fram en vecka! Livet leker eller känns i alla fall mer än ok. Och snart vankas pannkaka! Puss hej!

TRY ME

Tusen kramar pussar och tankar till födelsedagsbarnet fina A. Kom hit snart så jag får fira dig lite va? Sitter och överväger om det är ok att gå och lägga sig innan nio? Jag tror att det är det och ja, jag kommer att somna direkt och inte vakna förrän klockan ringer o53o (och masa mig upp o f r i v i l l i g t). Jobbet är fab, tro mig, men man blir trött av att jobba en hel dag utan raster för att sedan genast bege sig till högskolan för tre timmars föreläsning. Kom inte hem förrän halv sju och då hade jag varit hemifrån i tolv timmar alltså ett halvt dygn (!) ja du förstår... Nu är det i alla fall bara torsdag och fredag kvar och efter det kommer jag kunna ägna tid åt allt som åsidosatts: träning, hemtentor, tjejer, karl och katter. Until then. Puss hej!

P.S. Nu har klockan passerat nio och ja, nu SKA jag i säng. Lav ya! D.S.

NO MORE SPARE TIME

Ja jag VET att det dröjt ett par tre dagar eller mer men nu är jag här så var glad för det. Helgen var fin med kvinnorna i släkten eller några av dem i alla fall. Raggmunk, bastubad, bilturer, promenader och ihopplock på sommarstugan. Och igår satte jobbet igång! Nu är jag alltså (veckan ut) en hårt arbetande lärare! Det är så himla kul, jag trivs så himla bra att det faktiskt är värt att gå upp klockan fem på morgonen, jag lovar! Nu måste jag busa med kissarna som varit ensamma hela dagen och sedan blir det matlagning. Hoppas på att kunna träffa lite tjejer i veckan? Puss hej!

THE PLACE TO BE (OR AT LEAST SPEND A NIGHT)

Fin kväll blev det igår med fin tjej (tack för besöket T) och idag har jag hunnit med provtagning, packning och middag hos svärföräldrarna. Nu - övernattning hos mamma och pappa i lovely skbg. Sover i biblioteket för första gången (brukar alltid spendera natten i källaren men det är nog rätt kallt där nu) och det känns bra men jag saknar redan M och katterna. Man blir så van att sova nära (och med jamanden i örat med jämna mellanrum) att det känns knasigt att sova ensam. Ser mycket fram emot helgen i alla fall, blir kul att åka bort ensam med mamma och blir kul att träffa mormor såklart. Försökte förresten förklara charmen med Svenska Hollywoodfruar och framför allt Maria Montazami för mamma men jag tror inte hon förstod riktigt fast jag härmade rösten och allt ("Det är lycka, när man hittar en riktigt gul ostkrok"). Nä nu ska jag sova. Har inte med mig adaptern till datorn och hoppas kunna plugga lite under helgen så måste spara lite på batteriet. Lot's of love and kisses. Puss hej!

STUPID STUPID

Nu är jag hemma. Jag hatar min doktor. Hon var inte särskilt trevlig och hade inga bra tips att komma med hon sa att jag själv kunde bestämma om jag skulle ta medicin eller inte men då skulle jag köpa receptfritt och med den ena hon rekommenderade sade hon att jag riskerar att få blödande magsår (ifall det nu är magsår jag har) och den andra sade hon är dyr och hon var inte säker på om hjälper så bra. Hon skrev inte upp några medicinnamn åt mig, jag blev inte kallad igen, hon hade ingen aning om vad det var och när jag försökte förklara att det har gått till den gräns att jag har så ont att jag ibland inte vågar lämna lägenheten om jag skulle få sådär panikont igen sa hon bara att jag verkligen inte skulle tänka så. Får du ont igen får du söka dig till akuten sa hon. Imorgon ska jag gå tillbaka och ta lite prover sedan ska jag eventuellt bli kallad till ultraljud för att se om det är gallan för det kan det vara. Redan innan tyckte jag illa om att gå till doktorn och nu känns det ännu värre. Jag är på dåligt humör, jag har ont och jag mår illa. Har i alla fall varit på coop och handlat lite frukostmat eftersom T kommer ikväll och övernattar. Bio och tjejsnack kommmer nog få mig på bättre humör. Hoppas jag. Puss hej!

BACK ON TRACK

Nu är jag äntligen hemma efter en lååång dag! Det började illa redan inatt eftersom jag sov riktigt dåligt och till slut vaknade för gott tjugo i fem. So not cool! Sedan jag ätit frukost kände jag att magsmärtorna (återigen) var värre än vanligt men i och med att jag skippade förra veckan var jag tvungen att gå idag plus att vi skulle redovisa en grej så det var bara att bita ihop och pallra sig iväg... Överlevde lektionen i alla fall och efter lunch stannade jag och M-L för att plugga och det kändes skönt att jobba undan lite men nu är jag helt slut. Fick middagsinbjudan från L och jag önskar verkligen att jag hade orken men magen svider och det känns som jag skulle kunna somna när som helst. Känns både skönt och nervöst inför morgondagens läkarbesök. Så snart detta är utrett kommer jag förhoppningsvis vara pigg glad och smärtfri och då kan jag tillbringa hela nätter hos dig L! Nu blir det lite tv, sedan mat och direkt i säng, tidig kväll ikväll. Puss hej!

YOU CAN DO IT

Jag har förvånansvärt nog uträttat en hel del idag. Uppstigning strax efter nio vilket är helt okej om man är helt utmattad jämt och ständigt (vilket jag ju är) och man inte har några direkta tider att passa. Plockade lite, fixade lite och åt frukost framför Efter 10. Jag gillar inte Malou jag tycker hon är rätt pinsam men du vet, jag stod ut. Fixade lite till, tog disken och en dusch och hann titta på 7th heaven innan M-L plingade på dörren. Först blev det te och bulle men sen plockade vi faktiskt fram våra viktiga papper och redde ut ett och annat. Pluggade i allafall ett par timmar vilket jag tycker är godkänt (jag har dessutom pluggat lite extra nu på kvällskvisten men kört fast på saker jag trodde jag kunde men nu är osäker över)! Sedan M-L åkt lagade jag mat och åt, styrde matlådor åt min karl och tog även disk nummer två! Jag är bra fin jag. Nu väntar satsförkortningar, fundament och nominalfraser. Är det något du är high på är du varmt välkommen. Puss hej!

WHAT IS LOVE?


THIS is love! Puss hej!


FIX ME

Ligger i sängen fortfarande fast jag varit vaken i två timmar, har haft datorn hos mig hela tiden och katterna med för den delen. Kollat bloggar och tv3s webbtv för Svenska Hollywoodfruar. I love it! Sedan tog jag mig samman och ringde min familjeläkare, kommer bli uppringd för telefontid fem över tio eller så. Jag blir faktiskt lite nervös över sånthär vet inte var jag ska börja har ju haft ont i flera flera år. Dessutom är telefonsamtal med människor jag inte känner inte min favoritsysselsättning direkt... Men det ska nog gå bra! Igår kom syskonen på middag det var trevligt och nu är G som ska åka till Spanien på praktik i fyra veckor mer eller mindre avvinkad. Magen känns fortfarande lite skör eller ur man ska säga men det funkar, inte mycket värre än vanligt. Nu blir det nog en till titt på Anna Anka, happy times! Puss hej!

THAT REALLY HURTS!

Påminn mig om att alltid i fortsättningen lite på min instinkt. När jag vaknade hade jag ont i magen det kändes inte bra och ja ärligt talat så kände jag så väl igen det men ändå av någon anledning fast besluten vid att ge mig av. På tåget till Eskilstuna och skolan blev det lite värre och när jag kom in i lektionssalen ännu lite värre så direkt började jag leta tågtider för hemfärd. Femtio minuter efter ankomst sitter jag på tåg hem för avgång och nu gör det så ont att jag inte vet hur jag ska sitta ändrar position hela tiden. Ju närmre Västerås vi kommer desto ondare gör det och jag andas genom näsan sneglar mot toaletten för jag tror jag måste kräkas och försöker ringa M för det känns precis som när vi åkte in akut sist. Eftersom det är SJ är det såklart strul och tåget är ungefär en halvtimme försenat och jag håller nästan på att börja grina för M svarar inte och jag har så ont att det är helt fruktansvärt kallsvettas och yrslar. När vi väl rullar in på perrongen och jag reser mig upp håller jag på att svimma och all koncentration går åt till att ta nästa steg och nästa och steget efter det. Kommer på en buss relativt snabbt och mår så illa att jag börjar fundera på vad som är bäst, att kräkas i min väska eller fråga någon av mina medpassagerare om de har en plastpåse. Klarar mig hem dock lyckas ta mig uppför trapporna och somnar direkt jag lägger huvudet på kudden. Mår mycket bättre nu men känner mig fortfarande svag och ja imorgon ska jag ringa doktorn för såhär orkar jag inte ha det. Puss hej!

TEACH ME

Idag är det riktig höst jag ser färgerna från mitt fönster. Jag är trött idag (alltid trött) sitter vid köksbordet och pluggar. Eller gjorde det fram till nyss. Det fungerar okej ändå, har börjat så smått med tentan men bara med småsakerna som inte kräver så mycket ansträngning mest tid. Räknar substantiv och verb, letar satsförkortningar och nominalfraser. Snart har jag avtalad tid för telefonintervju med SCB så jag funderar lite hur lång tid det kommer ta och exakt hur tråkigt det kommer bli men det visar sig väl. Puss hej!

YOU KNOW IT

Medan tvätten torkar nere i tvättstugan tänkte jag passa på att skriva ett inlägg och sedan styra naglarna en aning. Dagen har varit okej, trots att en del av den spenderades i skolan, haha. Utvalda delar av klassen är i allafall trevliga, men man kan ju inte älska alla. När jag kom hem låg klassiker nummer 1 och nummer 11 på hallmattan, det fick mig på himla bra humör! Mös ihop mig i soffan med katt och lunch och tittade på Snövit, en film som otroligt nog är äldre än mina föräldrar! Klassikersamlingen växer ordentligt, är uppe i tjugonio stycken nu. Det känns fint. Sen plockade jag iordning här hemma, något som måste göras varje dag uppenbarligen och efter det bestämde jag mig kvickt för att följa med P till friskis, fick skjuts och allt, då kan man ju inte motstå! Imorgon är jag hemma och pluggar, sen ska jag ta en påse kanelbullar ur frysen och hälsa på I-L (och A). Det ska bli trevligt! Livet är faktiskt helt okej. Extra fint blir det av att jag har en sambo som står och pysslar vid diskbänken. Puss hej!



P.S. Är det förresten någon som sett Ichabod and Mr. Toad? Inte jag! Den består av två berättelser varav den ena är baserad på Det susar i säven. Det ska bli spännande i allafall. Annars föredrar jag de filmer som jag har någon slags nostalgisk anknytning till. D.S.

RASPBERRY BABY

Jag har skrivkramp och läskramp och skolkramp och riktig kramp i vader och lår efter träningen och jag är trött och less men inte ledsen direkt mest bara rastlös och uttråkad (fast jag har tusen saker att göra). Jag hoppas imorgon blir en riktigt bra dag jag tror jag behöver det och nu behöver jag en portion hallon till och kanske en kopp te. Puss hej!

MANIC MONDAY

På morgonen när klockan ringer kan jag bara inte gå upp fast jag fått mer sömn än jag egentligen behöver och borde studsa ur sängen men jag snoozar och snoozar och tiden rinner iväg och innan jag vet ordet av är det nästan bråttom att komma igång med dagen. Frukost och sådär får ta den tid det tar men snart är det duschen som gäller och slänga ett öga på elevtexten inför textanalysen och sedan ner på stan på cykel under höstsolen för att just analysera med gruppen. Jag måste sätta igång! Ikväll blir det favoritpasset med I-L och förhoppningsvis i hyfsad tid i säng så jag kommer iväg till skolan imorgon bitti. Hösten gör mig trött men jag tycker det är himla fint med alla färger när solen skiner. Puss hej!

TIME GOES BY

Helgen har varit för kort! Fredagen var en vanlig fredag, fin och mysig och bra över huvud taget. Tränade med fina P (så glad att du är tillbaka på friskis!), städade och åt god mat och myste med M och katterna. Igår gick jag i morgonrock till fyra typ, tittade på antm, låt den rätte komma in och land of the lost. Sedan var det uppstyrning som gällde innan det bar av emot M-L och småskalig klassfest med tjejerna. Regnet öste ner och när jag plockat upp I-L och vi väl kommit dit var jag dyngsur! Var tvungen att låna en handduk. Trevlig kväll trots regn med tacos, cider och prat. När jag kom hem hade jag hunnit bli rätt full och slocknade på tre röda. Idag är jag lite seg och ska åka och handla och sådär, typiska söndagssysslor. Jag vill att helgerna ska vara längre! Puss hej!

BABY BABY

Idag var det brödbak och frukost och fika med damen inunder och cykel till skolan när regnet upphört och tre timmar uttröttande diskussioner om uttröttande ämnen och cykel hem igen och uppför trapporna och snabbaste smidigaste middagen ensam vid datorn och sedan fruktsallad med finflickor och idol och inlåst och idol igen med pinsamheter mys och prat och allt som hör till och nu blir det dusch och sen sängen för imorgon är det fredag och träning på friskis och sväng till systemet och lasagne och film och mys med min älskling och kissarna. Puss hej!

RSS 2.0