CHANGES

Idag tar 09 slut och därmed 00-talet och det känns bra jag tycker det, lite distans till det som varit (inte för att det varit fy skam men det är dags att gå vidare tror jag) och framför allt lite närhet till det nya som ju lär komma inom de närmaste tio åren? Det är nog dags för framtiden. Vi är i mammas och pappas hus, jag, M, A och P. Vi har bestämt att vi ska fira lagom med trerätters och jag tror det blir bra. Särskilt med tanke på att M gjorde illa ryggen igår ... Det är kallt här särskilt i källaren där jag och M sover men det är lite det som gör det mysigt också. Tror jag. Vi hörs nästa år igen. Puss hej!

P.S. Två nyårslöften har jag tänkt mig vilka jag förmodligen rätt snart kommer att bryta. Det blir spännande. D.S.

INSIDE OUT

Det är skönt framför öppna spisen mellan personerna man tycker om och granen luktar gran och jag har inte gjort något vettigt på hela dagen. Det är skönt att slippa gå utanför dörren, att ha världen på behörigt avstånd på andra sidan fönsterglaset. Då är den som vackrast. Det är skönt (för en gångs skull) att vänta och vänta och veta att du kommer alldeles snart och det är skönt att ha ett lagom sockersug, ett sådant man överlever även om man blir utan. Det är skönt att inte hoppa ur pyjamasen förrän halva dagen gått, skönt att höra mamma laga mat i köket. Skönt att vara ensam i ett rum utan att känna sig ensam. Det är skönt att vara hemma. Ibland.

SNOW

Framåt tre vinglade jag hem längs med Köpingsvägen, snöigt var det och det gick trögt men jag var rätt glad och förvånad eftersom jag mötte tre personer som var på väg åt motsatt håll sådär mitt i natten. Inte i sällskap heller utan en och en med händerna i fickorna och blicken i snön. Jag kom hem och var mitt tystaste (inte så tyst kanske) och somnade gjorde jag och vaknade med så småningom och inte alltför sent. Duschade och satte på mig kläder, inte tights och skjorta bara utan jeans till och med, sådant jag bara har på mig om jag ska någonstans. Trots att jag är trött och har halsont har jag uträttat saker och ting, skickat in skrivuppgiften för litteraturkursen och skottat garageuppfart och parkeringsplats, två timmar tog det nog och det var tungt och svettigt men ändå skönt. Det är så tyst när det snöar. Varför är det så? Nu saknar jag min M. Puss hej!

MERRY XMAS

God jul sötnosar.

TONIGHT TONIGHT

Jag är trött (igen) men har fått en del uträttat (utom det jag egentligen borde göra, skolarbetet). Lät A spöa mig i backgammon för julfridens skull, lagade gräddkola att ta med till Ms familj på juldagen, städade badrummet, åt lagad lunch (alltså inte bara macka) och tog det obligatoriska julbadet. Nu sitter jag i mammas sticketröja och längtar till sjusnåret när M ska komma. Lite julstämning har jag allt och jag är säker på att den kommer höjas ytterligare när jag nu ska ta igen alla efterhalkde avsnitt av sunes jul och mysteriet på greveholm. Är fortfarande på nummer nitton tror jag. Tur att det är bra och värt att pressa. Hade förresten en hur bra kväll som helst igår med S och R. Kejsarens nya stil och Beetlejuice. Peppade för juldagen vilken ser ut att komma att spenderas hos S. Puss hej!

LATE NIGHT

Jag skulle åkt hem vid elva när vi tittat klart på Mio min Mio (vhs ofc) men vi hade viktigare saker för oss (uppenbarligen). I ett eget rum är vi här och nu och samma som för nio år sedan. Jag är nostalgisk nu för tiden. I know. Det känns fint. Fint att hitta hem och hitta S precis som vanligt och sitta under samma filt i soffan och prata om det som hänt det som händer och det som kommer att hända. För vi är enkla tillsammans och många gånger precis vad jag behöver. Skjuts hem i kylan fick jag till råga på allt. Fina S. Puss hej!

P.S. Mina tre ord (om du vill ha dem) är: varm, ärlig och glad. Du värmer mig (om du förstår hur jag menar?), du säger vad du tycker och du får mig att skratta. D.S.

SAME SAME BUT DIFFERENT (IN A GOOD WAY)

Kanske har det gått åtta år sedan sist vi på allvar hängde såhär, i gäng, som jag vill ha det. Och ja, vi har blivit större och äldre och mognare (tror jag?) men jag vet precis vilka ni är och ni känner mig känns det som. För nu hänger vi i hus och lagar mat. Dricker kaffe. Snusar och röker (nikotin vi köpt själva, utan att ens behöva visa leg så gamla är vi). Åker bil. Där finns spår från gårdagen helt klart men samma lekar i ett uppdaterat format kanske? Det känns fint! Och jag är tacksam att jag kan vara borta så länge och sedan nästan passa in utan vidare. Ligga mittemellan i soffan (med glasögon för att kunna läsa texten på tvn, något jag ju inte hade då) och lyssna på när ni pratar om saker jag inte vet något om och jag trivs. Tittar på film som inte är skräck (det var väl det enda vi tittade på back in the days?) och har hällt upp godiset i skål. Snö utanför men sol i sinne. Vi kommer alltid bara att förändras lagom och det är det som gör kvällar som den här så bra.

DAY AND NIGHT

Hela gatan är tyst och mörk och lägenheten med i alla fall innan och efter det att katterna välte blomkrukan. Idag åker jag hem. Om det nu är hem eller bara bort vet jag inte. Bra känns det i alla fall. Klapparna är inslagna och lackade men det är också det enda som är klart för avfärd. Katterna har varit utan mat sedan igår kväll för att klara resan bättre (så bra det nu går) men äter blomblad för att fylla ut. Jag är trött men har redan försökt somna om i över en timme, då är det inte lönt. Har ändå saker att göra. Ses i Skbg. Puss hej!

COLD

Jag pallrade mig upp fem i sju, tro det eller ej! Eftersom jag vaknade av Ms klocka tänkte jag att jag lika gärna kunde sätta fart. Har läst en del litteratur och skrivit ungefär en sida till på mitt PM, det är ju inte fy skam. Nu har jag dock tröttnat och tänkte ta tag i paketinslagningen. Har skrivit klart rim till mammas, As och Gs paket (de är inte så bra men duger i krig) och tänkte dra fram papper, snöre och lack men jag måste tina mina fingrar först så jag kan handarbeta. Blir så kall när jag sitter vid datorn! Igår var det julgodisbak och klappbyte. Är himla nöjd med både och. Och i förrgår var det mys och klappbyte med L! Fint att få lite tjejtid innan jag åker hem för julfirande. Hela morgonen har pappa terroriserat mig med sms om att jag borde vaccinera mig. Jag har inte tid idag! Och imorgon bär det ju av hemåt! Tack och lov visade det sig att vårdcentralerna bara har öppet för vaccination måndag-torsdag så jag slapp. Jag och A har dock lite planer på att planka Skbgs vårdcentral och ta den där sprutan. Annars blir det väl ingen julefrid I guess. Nej, nu blir det paket. Puss hej!

AND THE NIGHT BEFORE

Jag vet att jag mer eller mindre gett min doktor ett löfte om att åka in akut om det hände igen och det gjorde det och jag bröt löftet. Men när jag ligger i sängen och vrider mig i smärtor och springer till toaletten och kräks galla känner jag att akutmottagningen är ungefär den sista platsen i världen jag vill befinna mig på. Så jag stannade hemma. M fick sova och när jag väl somnade vid åtta i morse fick jag sova några timmar jag också. Nu är jag så gott som vanlig igen, bara lite trött och lite öm i magen. Lite osugen på mat men känner jag mig själv rätt (och det gör jag) kommer jag vara pepp på typ en pizza anytime now. Har slagit in Ls present och gjort upp planer med N. Försökt plugga lite. Och har tvätt i maskinen. Jag är alltså inte sängliggande. Vilket är skönt. Puss hej!

ALL NIGHT LONG

Ja. Jag gick in för helgen med målet att vända dygnet totalt. Och jag lyckades. Drack två stora koppar kaffe i fredags och var vaken till sex på morgonen. Sov till elva var vaken en timme, somnade om och sov till två. Mådde fysiskt dåligt rent ut sagt, illamående, huvudvärk och allmän förvirring all over the day. Eller det som var kvar av den. Sov en sväng på kvällen. Handlade onyttigheter för bion och lagade sen middag, åt vid nio och efter det gick jag och la mig igen, sov till halv elva. En kopp kaffe på det (jag har numera avsvurit mig kaffe för all evighet) and off we go. Insläpp 23.59, film mellan 01 och 03 paus till 04 film till 0530 kort paus och sedan film fram till 08. Vi kom hem kvart över åtta, somnade vid nio och gick upp strax efter ett. Du förstår kanske att jag är förvirrad. Luciafirande hos Ms föräldrar på det. Bestämde mig rätt snabbt för att jag skulle strunta i skolan idag. Det enda jag egentligen går miste om är att träffa M-L, vilket är synd såklart men vi ska styra en liten träff under veckan. Sedan bär det av till Skbg, home sweet home. Jag längtar verkligen. Efter julen och efter S och R. Idag ska jag plugga och träna och skriva julkort och slå in klappar. Puss hej!

P.S. Filmerna som visades under Lucia Movie Night var Up in the air (vilken jag gillade, stark 3a), Old Dogs (fruktansvärd, vill inte ens betygsätta) och Snabba Cash (sevärd, får en 2a men jag är inget big fan av svenska filmer). D.S.

STILL ...

Fortfarande vaken men i säng. Rätt stolt över mig själv, tre var målet och nu har jag slagit det med över en timme. Redo för morgondagens biovaka? YES! (Efter lite sömn alltså ... ) Puss hej!

STAYING AWAKE

Vi (eller rättare sagt jag, för M är det inget problem) försöker hålla oss vakna. Imorgon natt ska vi på biovakan på Filmstaden och då gäller det att vara vaken lääänge så vi pressar inatt med för att kunna sova halva dagen imorgon och kunna stanna uppe hela natten därpå, ja jag är säker på att du fattar. Det går sådär. Eller jag tycker det går rätt bra, har druckit rätt mycket kaffe (vilket jag verkligen inte brukar) och känner mig på topp. Eller nåt. Vi kollade på Scare Tactics och Borat och nu kollar M på någon amerikansk stand up and I just can't stand it ... Så jag sitter här. Idag ringdes jag med N som ä n t l i g e n fyllt på mobilen och vi drog ner på stan och jag styrde sista klapparna (bröderna, M och L) och nu har jag bara något mer till Ms pappa kvar men jag har lite planer i alla fall vilket känns okej. Hittade lite örhängen med och köpte både mat och glass på vägen hem som G kom över och hjälpte till att äta. Försöker övertala M att spela back gammon men han vill bara mysa framför tvn. Saken är den att gör jag det kommer jag att somna vilket inte är bra (satsar på att vara vaken till tre åtminstone och sova minst till tolv imorgon, förhoppningsvis längre). Nu ska jag titta på dagens (gårdagens, jag veeet) julkalendrar (sunes jul, mysteriet på greveholm) på tuben. Har inte hunnit än. Ah, varför fortsätter jag skriva det är väl ingen som bryr sig om det!? Socker/koffeinkick 2000. Eller inte vet jag vad det beror på. Hörs. Puss hej!

SHAKE AND BAKE

Jag vet att klockan passerat tolv och att jag praktiskt taget missat att uppdatera en dag (som om det inte hänt förut) men eftersom jag ännu inte lagt mig är det fortfarande torsdag för mig. Har hjälpt I-L med lussebullarna och uppenbarligen är det lättare att baka med mig än att köpa en färdig mix och tillsätta vatten. Goda bullar blev det och klockan hann bli efter tolv innan jag cyklade hem. Borde ha pluggat idag men har ägnat mig mest åt tvn och datorn. Och lite paketering av julklappar. Nu ligger M och sover sött och det är därför jag dröjer mig kvar. Jag kan inte somna när han sover. Så nu sitter jag väl här vis skärmen ett tag till, kan vara bra uppvärmning inför biolussevakan på lördag. Puss hej!

I JUST DON'T GET IT

Idag var det alltså skola trots att jag kallt räknat med att jag hade ledig dag och inte var tvungen att infinna mig förrän imorgon. Kändes ändå okej, var rätt pepp på det här med att komma vidare med PMet (som jag fortfarande tycker är alldeles för omfattande och som jag fortfarande är sjukt irriterad på) reda ut ett och annat och önska god jul för nu ses vi inte mer förrän nästa (!) år. Stört. Ambitiös som jag var tog jag mig an samtliga kurskamraters PM lite grann innan jag gav mig av mot högskolan, starkt jobbat för att vara jag kan man tycka. Och det tycker jag. Det gick okej, jag fick en del kritik som jag tycker var uncalled for men vad ska man göra åt saken? Inget. Mötte L på väg ner för trapporna vilket värmde mig hela cykelturen hem. M hade lagat mat och diskat när jag kom innanför dörren och hela köket luktar hyacint så jag är nöjd. Dumt bara att N inte svarar i telefon, som vanligt. Hoppades på en solsväng, får väl se om det blir. Imorgon är det torsdag och i övermorgon helg. Hej vad det går. Puss hej!

DON'T YOU WORRY

Jag tror det är ungefär fyra dagar sedan jag hörde av mig sist. Dels har jag jobbat med PMet rätt mycket (det visade sig vara en mycket mer omfattande uppgift än jag trott) och jag har haft ont i magen en del och läst Coetzee för litteraturkursen också. Ursäkter ursäkter. Jag har haft en bra helg med, och ibland när det är bra vill man snarare vara i stunden än sitta här och fjanta med uppdateringar för döva öron. Igår var det litteratur i Eskilstuna och M-L jag är så glad att jag har dig för annars skulle jag inte överleva med Disco och Författaren och Trasdockan och ... well you know the rest. När du finns har jag i alla fall någon att skratta åt eländet med. Idag har jag städat och styrt lite med julkort och diskat och vikt tvätt och tränat. Snart är det telefontid med S som gäller. Puss hej!

Jag oroar mig kompis. Jag har ju förstått fast jag är en bit bort att det kanske inte varit som det borde vara på sistone. Men du vet hur vi är, när vi är nära fysiskt är vi nära psykiskt och däremellan har vi varandra såklart men inte på samma sätt, inte på "jag drar iväg ett sms om dagen och hör om vi ska ses för en te"-sättet. Sad but true. Vi har känt varandra i över femton år och jag tycker det är synd att du inte vågar öppna munnen och berätta. Men det är väl en macho man thing. Trots att du är en mjukis innerst inne. Det löser sig ska du se. Brustna hjärtan tar tid att laga men jag kan det där. Kanske ringer jag ikväll om det känns rätt. Ta hand om dig.

P.S.

Fredagspepp OCH fjärde decemper. 2o dagar kvar till jul. Puss hej!



WHAT DO YOU KNOW?

Det är både sorgligt och bortskämt känner jag att jag inte kommer upp i tid medan andra sliter sina hår och pallrar sig upp runt femsnåret. Och ja jag hade behövt komma upp någonstans där för att ha en chans att slippa plugga lördag söndag men så blev det inte och så är det inte. Tyvärr. Bara att göra det bästa av situationen. Solade igår med N och fast P hade sagt att hon skulle stanna hemma hela kvällen plingade hon på och överraskade lagom till teet var klart. Inget går upp emot lite övertalning á la facebook. Ikväll blir det vin och godsaker det ser jag fram emot och såg att Name The Pet spelar här i Västerås. Vid det laget är väl vi förmodligen inte ens lite berusade tyvärr. Puss hej!



CHRISTMAS SPIRIT

Har jag haft finbesök eller vad med kassen full av pyssel och då menar jag riktigt pyssel, små klistermärken och kort i olika färger och böcker att klippa i och dymoapparat eller vad det heter och både band och snören att knyta och klistra och pynta med. Jag bidrog med fika och letade reda på en julplaylist för spotify som kändes fin och stämningen var på topp! Nybakade bullar, nyinköpta pepparkakor och earl gray cream (fint ska det vara). M-L var mer vågad och spontan än jag i skapandet och medan jag satt och funderade över om rosetten eventuellt skulle vara ett par centimeter längre till höger på kortet avverkade hon tre kort med både sagoslott, hovnarrar och ikonbilder. När även jag tog steget och placerade en stor papegoja i ett av mina julkort insåg vi att vi var tvungna att hejda oss. Jag är mycket nöjd med kvällen, lyckades nästa förtränga PMet inför specialpedagogiken helt och det behövdes nog allt. Hela lägenheten är julig och fin, det känns varmt och skönt. Puss hej!



GO AWAY AND THEN STAY AWAY

Är det inte konstigt hur de man trodde man blivit av med återvänder ibland i drömmarna och är minst lite verkliga som i verkligheten och upplevelsen blir minst lika jobbig? Det gör mig så trött att själva sömnen inte ger något och när jag vaknar sedan är jag i något slags vakuum, lite förvirrad (för det är ju konstigt) och ja, som sagt trött. Så om du ser det här och vår historia inte är den bästa låt mig vara även när jag sover. Jag klarar mig bra, som bäst, när jag är utan dig.

RSS 2.0