SWEET ABOUT ME

Vad ska man säga, M kommer hem, tvätten är vikt, maten står (nästan) på bordet, katterna har fått mat, pottan är tömd och dessutom har jag dammsugit, gått ner med soporna, plockat i ordning och tvättat S filt som han kräktes på inatt, kraken - trots att jag haft heldag i skolan. Så möter jag honom i hallen med en puss också. Jag är nog världens bästa tjej. Vissa dagar i alla fall. PUSS HEJ!

SHUT UP!

Telefonen ringer långt bort och klockan är knappt halv nio men av någon anledning får jag för mig att det kanske är de som ska leverera spisen (fast de bara har mitt mobilnummer) så jag svarar kanske på sjunde signalen och det är Å som vill berätta att hon ligger före. Att hon sett något som inte jag har sett - tentorna är rättade. Jag sätter på datorn och loggar in och shut up! ett till vg! Det är sinnessjukt. T - jag vet att du inte läser det här eftersom högskolelärare inte har tid för sånt men herregud, jag menade ingenting av det jag skrev! Jag chansade bara rakt igenom och satsade på att skriva sådant jag trodde du var ute efter. Varför känns det som jag lurat dig till att ge mig ett vg? I alla fall är jag happy pappy men inte vidare pepp på nästa skoluppgift (pedagogisk meritportfölj). Har bara suttit framför datorn flera timmar  sträck och målet var att jag skulle börja jobba vid tolv men nu ser jag att även den gränsen är passerad. Det känns som om jag förbrukat mina chanser att få några som helst vg den här terminen. Jag börjar känna mig lite sliten också, mest kanske det beror på mastodontpasset på rocklunda igår, jag har träningsvärk överallt men gulliga P hade bilen och körde mig hem till dörren som tur var. Ikväll är det min tur. Halv åtta om jag lyckas ta mig ner för trapporna. Det visar sig. PUSS HEJ!


OUR HOUSE

Jag har blivit smittad av hussjukan igen (lite skyller jag på S som letar hus med sin familj och uppdaterar kring detta på bloggen) och idag är jag helt övertygad om att innan veckan är slut kommer vi ha köpt ett hus i Kåremo, ca 15 minuter norr om Kalmar. Innerst inne vet jag att det inte kommer bli så men wtf, man får väl drömma. Huset är fab, precis lagom lantligt med världens vackraste hall och stor tomt och fina trägolv. Och öppna spisar såklart. Jag skulle kunna fortsätta min utbildning i Kalmar, men ska jag vara realistisk är väl det det enda som är genomförbart. Var skulle M jobba? Hur skulle vi ha råd med en till bil (för det skulle vi nog vara tvungna att ha)? Hur mycket skulle jag inte längta hem när nätterna blev långa? Egentligen borde jag lyda Ms råd och hålla mig borta från hemnet, jag kan bara inte låta bli... Idag kom Å och hämtade mig och vi åkte ner till högskolan för att hämta ut tentorna men de fanns inte där! Läraren hade inte lämnat in dem än och det var surt (särskilt för Å som ju hämtat upp mig med, fast det är en omväg). Det blev en svängom på Coop, jag köpte lite frukt som jag ska mixa och dricka med sugrör. Och drömma om Kåremo. PUSS HEJ!


MAKE IT RIGHT

Söndag innebär tvättid mellan ett och tre, skriva lista, handla med lillebror och diska och plocka iordning en del. Sedan klippa håret (på M och G) och dammsuga efter det och lite extra i kök och vardagsrum. Plugga. Men allt det tråkiga är helt okej när man får besök av fina syskonen (P inräknad såklart) och myser med god mat, glass, tv och sällskapsspel. Måndag innebär skriva med Å och bädda sängen säkert vika tvätten från igår också om jag har lust och ork, läsa massa kurslitteratur. Men allt det tråkiga är helt okej för jag fick vg på hemtentan/kursen om åtgärdsprogram och pappa skickar sms och skriver "Bra jobbat Tilla" och jag känner mig för en gångs skull riktigt stolt över mig själv. PUSS HEJ!

MAKE ME TONIGHT

Jag älskar helg. Fast vi inte gör något särskilt (eller just för att vi inte gör något särskilt). Jag vet att jag redan blivit sämre på att skriva här, mitt liv tycks lite trångt för tillfället. Det är mest skolan såklart. Fast kanske annat med? Men nu är det helg och vi gör inget särskilt så jag tar mig tid för dig. Vi har lyckats få spotify och det är helt fab. Det är som att ha en skivsamling där alla skivor i hela världen ingår, så just nu lyssnar jag på Blondie. Vi streamar musiken, helt gratis (eftersom M smusslade till sig ett gratiskonto) och helt lagligt med för den delen! Igår vankades pizza och godis och ramlösa och Let's Dance. Idag har vi storstädat och jag har lyssnat på Nesser och imorse tittade jag på sista delen av De Halvt Dolda (till min godis- och toastfrukost). Jag tycker du ska titta på det på svt play. Fyra avsnitt är det, varje är en timme långt. Bjussar på Atomic, snäll som jag är. PUSS HEJ!




TODAY IS THE DAY

Vi är igång! Idag kom Å förbi vid elva och vi skrev och skickade in vårt PM gällande examensarbetet. På måndag börjar vi skriva! Än så länge är vi fokuserade och pepp (fråga igen när det börjar dra sig mot slutet av april). Nu ska jag sätta mig och läsa och läsa och läsa lite till. Yesterday var det skola i e-tuna och snön började falla (vilket den fortfarande gör). Dum som jag är hade jag redan börjat hoppas på vår men det lär dröja. Värken i fötterna har gått över sen lördagen men fortfarande finns värme kvar i hjärtat. PUSS HEJ!

TALK THE TALK

Hej fredag. Såhär är det: jag är inte så uppstyrd som du tror (eller som jag själv hoppas på). Till exempel känner jag en fin tjej i sthlm. Hon har bott där länge nu men inte en enda gång har jag satt min fot där. Det är ju jävla dumt kan man tycka och det tycker jag med. Tusen gånger (eller ännu fler) har jag sagt att jag ska komma dit men jag kommer liksom aldrig till skott. Det är inte det att jag jämt har fullt upp eller så utan det är att jag ibland har fullt upp och jag vet aldrig när de tillfällena ska komma så hela min framtid tycks diffus. Jag tycker om att planera och göra listor och lägga upp saker och ting men samtidigt gör det mig stressad. Utomlands bor det också en tjej som jag tycker om och har sagt att jag ska hälsa på och vill hälsa på men det händer liksom inte. Och när jag blickar ut över den närmaste framtiden med uppsatsskrivande och praktik förstår jag inte hur jag ska klämma in det heller. Och det stannar liksom inte bara där, tjejer i andra länder och på andra orter, det finns tjejer här i v-ås som också är fab och som jag vill träffa och hänga mer med. Jag kommer nog aldrig bli så värst uppstyrd. Till och med en sån sak som att åka och hälsa på mormor har tagit mig ett halvår att besluta. Nu vet du. Jag är i detta avseende mycket snack (och kärlek) men lite verkstad. Det betyder inte att jag inte tycker om dig. Du är himla bra men jag vill ju liksom att vi ska vara ärliga med varandra. PUSS HEJ!

P.S. I vissa (andra) avseenden är jag så himla effektiv och uppstyrd att du skulle bli stolt över mig, jag svär. Tänkte bara påminna om det också. D.S.

AND I DO THE DANCING

Idag var det skola igen vilket såklart leder till att jag redan är näst intill utbränd, jag som är van att ha skola en dag i veckan. Dessutom hade vi ingen tre timmarslunch utan bara en timme och jag hade (hör och häpna!) med mig matlåda till skolan! Ekonomiskt va? Det känns väl ok än så länge, vi delade in oss i grupper och som vanligt är jag yngst i min, men man börjar vänja sig nu, tre och ett halvt år senare, vid att vara minstingen eller hur man säger. Föreläsningen vi hade på förmiddagen knep jag mig igenom, var så jädrans kissnödig hela tiden och salen var inte riktgit anpassad för sådant, hade jag velat gå ut hade tio andra fått resa sig, nä, det var bara att gilla läget. Men medan jag satt där och led tog jag upp mobiltelefonen och två varma sms från A väntade på mig. You made my day! Kom hit nu! Och (som grädde på moset höll jag på att skriva men det betyder väl att det är lite too much och så menar jag verkligen inte, tvärt om!) inte nog med det såg jag en stor pälsmössa vandra förbi inne i skolan och det kan ju inte vara någon annan än L. Å vad glad jag blev! Med det var my day made twice! (Det lät ju knäppt men du fattar) Jag var den som tog anteckningar (as usual) för seminarieprotokollet och fick mycket beröm så jag blev varm om kinderna. Två böcker behöver vi till den här kursen och jag har båda! Bara det att den vi ska läsa 50 sidor i till imorgon har mamma lånat så den lär jag inte få tag på idag (om du inte har lust att köra mig till skbg nu?). Vi var i alla fall ner på Akademibokhandeln en kortis och jag köpte två pennor att motivera mig med. Sådant behövs ibland. Ingen träning idag, känns som jag och N fick nog för ett år framöver igår och man märker att man saknat varandra lite ( i alla fall jag, fast vi sågs förra fredagen) när man står ute i kylan i säkert tjugo minuter och pratar om saker och ting vid vägskälet där vi skiljs åt. Nu ska jag ringa P (och bror min) och om hon inte svarar får jag trösta mig med låten vi båda älskar. Trösta dig med den du med om du vill (men ignorera de första sekunderna om du kan, det var bäst ljud på den här versionen). PUSS HEJ!


TO KNOW HIM IS TO LOVE HIM

När jag kommer hem med kalla fingrar ligger du på soffan dåsig. Du säger att jag inte får värma mig (men jag vet att jag får, att jag alltid får så jag gör det ändå). Trycker mina öron mot ditt bröst för de är också kalla viker mina ben och kurar ihop mig tätt intill (värm mina fötter, jag är kall om tårna). Du rynkar på näsan och spjärnar emot men inte på riktigt för då hade du vunnit för länge sen. Var det slåss du ville skulle jag vara en blöt fläck på golvet vid det här laget. Lägger dina läppar mot min panna. Jag kan inte låta bli att undra vart vi är på väg med hundra gånger mer förväntan än rädsla i undertonen för innerst inne vet jag att vi alltid kommer somna hållandes varandras händer. Så var det igår. Så kommer det bli idag, imorgon och tusen år till.


STAY IN SCHOOL

Tisdag. Jag väntar besök och fick hafsstäda det sista och kasta mig in i duschen. Julen är borta nu och sista julklappen delas ut idag men har fortfarande ett lager av glögg, pepparkakor och lussebullar. Det åker väl också ut så småningom. Skolan började igår och jag är pepp för första gången på väldigt länge. Sen var det träning med min P på kvällen och jävlar vad jobbigt men skönt att vara riktigt slut för en gångs skull. Imorgon bär det av till biblioteket för litteratursökning inför uppsatsen och sen ska jag kanske bjuda damen under på fika. Det var länge sen nu och jag vill inte hon ska tro att jag glömt bort henne. Har hittat lpskivan från Kalmar Nation där min farfar sjunger gluntar och hon säger att hon minns honom så väl från sin tid vid Uppsala Universitet fast det är över trettio år sen, så den ska vi lyssna på. Jag är trött och har ont i magen, förhoppningsvis går det över. Ikväll blir det pastasallad och försöka somna i alla fall lite tidigare än inatt eftersom jag ska upp hyfsat. PUSS HEJ!

REPLY

lueur: Å herregud jag längtar också! Efter tusen klädbyten och locka håret och aldrig bli riktigt nöjd men till slut inte bry sig längre. Och de helaste strumpbyxorna (control top ofc). Och de största örhängena. Sjunga med i låtar man inte riktigt kan och vara högljudd och överjävlig men ändå veta att man aldrig kan skrämma bort er. Dricka på vägen ner så fingrarna blir nästan blå och ta ut pengar och stå i kö för att dansa på ett dansgolv med idioter men vem bryr sig för vi har varandra och då spelar inget annat någon roll. Och morgonen efter när alla kläder luktar illa och håret är trassligt och huvudet tungt ändå vara glad över småsaker som återupplivningsdryck och bästa vänner. Hjärtat mitt. PUSS HEJ!

ONCE

Det är lite konstigt hur något man en gång så självklart var en del av halkat efter och inte hunnit med (eller tvärt om, sprungit om en, hunnit ifrån). Man undrar varför och hur men sörjer inte nödvändigtvis, kanske bara förvånas över hur det kan bli och hur snabbt det kan gå. Men idag står allting still. puss.

SATURDAY, SUNDAY

YELLO! Har varit en lång dag hemifrån och katterna förtjänar uppmärksamhet men helst av allt vill jag duscha och glida ner mellan lakanen med Människohamn. Läsa lite och sova gott (till M kommer hem och luktar utekväll). Först var det svärfars (så gott som i alla fall) födelsedagsfirande och paketöppning och krama systrar och mammor och mormödrar och leka med barn och peppa Y att dra ut sin lösa tand. Sen ilfart hem och snagga M (igen, wtf) sedan plockas upp på väg mot tacos och yatzy och film. Jag är himla glad över mina syskon (P inräknad). Nu har jag precis kommit innaför dörren och möttes av hundögon/rådjursögon, alltså katterna (annars hade jag freakat). Lite dåligt samvete får man väl men de har ju varandra. Och imorgon ska jag vara gullmatte hela dagen, lovar. Berätta något kul om din dag nu. PUSS HEJ!


OVER AND UNDER AND SO ON

Du ska ju få något att dansa till också såklart. PUSS HEJ!


DRESS UP

Jag älskar fredagar. Lite av fredagsgodis- och disneydagspirret sitter fortfarande kvar i min mage. Storhandla på Konsum och jag och A får femton kronor var att köpa vad vi vill för. Sätter oss på golvet i matbutiken (bryr oss inte om att vuxna stirrar) lägger ihop och drar ifrån. Sedan "tre godisar var innan middagen" och jag och A får välja vad vi vill ha på pizzan (hembakad såklart) och göra iordning ett eget hörn som är bara vårt, springa hämta läsk  matkällaren där det luktar speciellt och man blir kall om fötterna. Dansar med pappa i musikrummet medan pizzan står i ugnen. Tears for Fears eller Michael Jackson. De vuxna dricker rödvin och mamma röker i köket när vi alla ätit upp och jag och A sitter framför tvn i vardagsrummet, nalle puh eller duck tales eller kalle anka och musse pigg. Det är långt ifrån samma sak längre men ändå: när det är fredag är jag (oftast) glad. Dagen till ära har jag satt på mig min fina klänning och gått och handlat fika (kan inte baka själv förrän vi får en ny och hel spis). Vill du komma förbi på en kopp te är du välkommen fram till fyra. PUSS HEJ!


I DECIDE IT'S OVER

Nu har jag gjort slut med bilddagboken. Eller tagit paus i alla fall. Av någon anledning funkar just min inloggning här hemifrån aldrig och jag är tjockt less på det. I och för sig kan det vara skönt att skylla på när jag är kass på att uppdatera men it's true! Nu är det alltså över och jag hoppas att det glädjer dig att jag finner andra prioriteringar i mitt liv, andra vägar, växer upp. Är du en sann vän stöttar du mig i det här valet. Vi vet ju båda två att jag aldrig var någon riktigt bilddagbokare. Först många bilder och mycket larvig bildtext sen ett stort glapp, sen rensning och en bild om dagen. Ibland. Om det inte var sommar eller jul eller något annat viktigt (typ lördag) för då kom alla trettitusen bilder upp på samma gång flera månader senare. Ska sanningen fram beundrar jag dem som lyckas, någon sådan kontinuitet kommer jag förmodligen aldrig finna i mitt liv. Eller det är som om jag har ett begränsat antal, till exempel borsta tänderna, äta, duscha två gånger om dagen. Resten får jag liksom kämpa med att upprätthålla. Bilddagboken var en typisk sån sak. Men jag försökte i alla fall, jag gav det (och mig själv) en chans. Now it is just you and me. PUSS HEJ!

THAT'S WHAT MAKES MY LIFE SO FUCKING FANTASTIC

Nu är jag så gott som klar med andra tentan med, jag kan knappt tro det, jag har skrivit en hel tenta på två dar (nästan)! Jag har bara lite lätt strunt kvar, en kortfattad analys av en kass observation och en sammanfattning. Dessutom kom Gs tv på plats och det blev riktigt bra, jag lagade mat (potatis och purjolökssoppa) medan grabbarna skruvade. Vi är som hemtjänsten M och jag, och G den gamla gamla mannen som inte kan klara sig själv. G sade att det stämde ganska bra, i och för sig, bortsett från att vi inte var hemtjänsten och han inte var gammal gammal. Jag svamlar mest men jag är himla glad! Detta innebär att jag bara har lite jobb kvar imorgon, en fika hos Å för att lämna böckerna och kanske en blomma (sådant hör till när man är hemma hos någon, i alla fall första gången tycker Å och jag) och sedan får jag alltså fredag till söndag fria inför skolstarten på måndag. Deta skulle såklart firas med en cig i mörkret och kylan och när jag gick ut strax innan ett var Gs tv fortfarande på men när jag fimpade var allt släckt och mörkt i hans lägenhtet. Nu ska jag tvätta mig och borsta tänderna och sova som ett barn till åtminstone nio imorgon. PUSS HEJ!

I DON'T CARE ABOUT FUNNY

Idag har det (till motsats från igår) gått undan och jag har skrivit fem A4, Times New Roman, 12 pt, enkelt radavstånd. Jag är ju för fan fantastisk! Dessutom har jag varit och handlat, bara mjölk, fil och hallon men ändå! G har fått sin tv idag (jag såg postlastbilen när jag var ute på balkongen) så ikväll ska jag och M dit och sätta upp den (eller jag ska väl mest stå och se på). Det är en happy day, mycket bättre än igår och när jag läste igenom första tentan sista gången kände jag mig till och med riktigt nöjd med den. Det här var ju inte så intressant för dig kanske, men som sagt - i don't care about funny. I och för sig gäller det ungefär bara för idag och kommer du på något sätt att underhålla mig är du varmt välkommen igen imorgon eller så. PUSS HEJ!

I DON'T CARE ABOUT CLEVER

Det här inlägget är skrivet i ren frustration. Kom ihåg att jag varnade dig. Redan när jag vaknade kände jag att det var jävla skit osv men vad ska man göra åt saken? När jag till slut rullade ur sängen var klockan mycket mer än den brukar vara och sådant brukar ge mig åtminstone en aning ångest men idag orkade jag inte ens bry mig (då förstår du kanske). Jag har ingen aning hur jag ska lägga upp skolarbetet och det jag är mest förtvivlad över (tror jag) är att jag knappt kan glädjas att jag blivit klar med det ena när jag fortfarande har det andra kvar. Så jag tröstar mig med lily och den låten är på något sätt så stor i sig att jag vill gråta (och det gör kanske inte heller saken så mycket bättre?).


EAT ME

Nyårsmaten, vare sig du vill det eller inte. Nu kanske du äntligen kan föreställa dig hur mätt jag faktiskt blev. PUSS HEJ!


cocktailtomat (röd, gul), avokado, cremefraicheröra (rödlök, blåmögelost), ruccola, tångrom (svart)


vitlöksstekt ciabatta, tomat, basilika, parmesan


parmesanrisotto, stekt portabello, stekt sparris, sallad


banan, vispad grädde, glass, daimkulor, maräng, kolasås


mousserande vin, blåmögel, roulle, vindruvor, kex

HEY YOU 2009

The morning after. Fast jag vet att det inte är morgon känns det som det. Sitter i morgonrock, har bara ätit frukost, M sover i soffan och det är en typisk södag. Du vet vad jag menar. Har inte lyft ett finger för att göra något på någon av tentorna. Din roll i det här läget är att motivera mig, that's what friends are for. Herregud vad du har mycket att lära. Just nu verkar det i alla fall inte som jag kommer behöva äta på ungefär sju veckor. Vi körde femrätters igår, på nyårsafton får man frossa har jag hört. Känner mig som folk i sånadär loose-some-weight-tävlingar där två lag tävlar mot varandra för att (gissa?) förlora så många kilon som möjligt. Då brukar de ju alltid frossa inför invägningen så att de väger mer än de normalt gör. Inte vet jag om det funkar och jag har ingen våg och har inte vägt mig på ungefär fyra år, du vet (kommer inte göra det heller), men en av mina planer är ju att bli lite smalare och igår kände jag mig jävlgt tjock så man kan ju kanske säga att det lyckades en aning och jag är redan på väg mot mitt smalmål. FAB! Det nya året börjar alltså segt men ok. PUSS HEJ!

RSS 2.0