IT IS TOO LOUD

Idag ännu en ledig dag men lite mera produktiv än kanske gårdagen var. Har tvättat, vattnat och varit och handlat (i och för sig bara jordgubbar och bröd men ändå). Hängde tvätten ute som sig bör. G hade hög musik som vanligt och grannen klagade. Tyvärr var det till MIG han vände sig och det var ju inte direkt läge att säga att det inte var jag som satt på den höga musiken, tvärtom, i två veckor har jag inte gjort annat än försökt få honom att skruva ned! Så nu är grannen sur på mig I guess. Jag älskar mina bröder (verkligen) men jag är glad att vi inte bor ihop året runt och har lite svårt att förstå att det en gång varit så. Puss hej!

tvätt   blommor

SUMMER TIMES

Igår var det bad med N och wok och nudlar och rabarberpaj och te mot kvällningen på altanen. Det är skönt att vara ledig men det ger inte så värst mycket pengar och när jag börjar på torsdag igen följer en lång tids arbete. Det kan bli jobbigt men kan också vara värt det. 

Sämst med sommaren so far:
- de skyhöga temperaturer det här huset kommer upp i på sommaren (källaren undantaget)
- de gånger m åker härifrån, jag har alltid haft svårt för avsked även om det bara är för en vecka
- svårigheterna i att få ihop vännerna inför festen

bäst med sommaren so far:
- att jag sover i källaren (svalt och skönt)
- de gulliga "jag aknar dig"-sms man skickar och får när man bor isär
- VG PÅ EXAMENSARBETET I SVENSKA!

Idag ska jag sola och läsa men även handla lite, tvätta en del kläder och k a n s k e dammsuga. Vi får se. Puss hej!

IN LOVING MEMORY

Alla konstigheter du gjort har jag nu satt åt sidan och idag är du bara just king of pop, en saga, en legend och lot's of love. 

king of pop

I DO NOT LIKE THIS DAY

Idag började bra men sen not so good någonstans på vägen. Kanske har det att göra med att igårdagen var bättre än idagdagen och så jämför jag och blir typ... lite besviken. Jag vet inte. Har solat mycket i allafall och febern (hade 38 grader i förrgår) har jag blivit av med men jag känner mig ändå mycket hängigare än på länge. Har dessutom en starkt nikotinsug, nej inte cigaretter, snus skulle sitta fint men vad ska man göra åt saken? Det blir såhär när jag är less. Eftersom jag är förkyld kan jag inte träna bort känslan heller, hade annars känts bra med någon mil på träningscykeln eller så. Har vattnat alla blommor ute och inne och jag tog hand om maten och imorgon är det jobb igen. Kanske är det därför jag har den här söndagskänslan i kroppen. Obotlig. Puss hej!

HAPPY FRIDAY!

Midsommarafton och det är nästan sol ute! OMG! Men merparten av himlen består av tjocka vita moln (de är i allafall inte grå). Katterna är ute på äventyr i trädgården och jag har aningens huvudvärk men det går säkert över. Har svåra problem med vad jag ska ha på mig idag, ett av alternativen är en fin blommig kjol som är mammas sedan en miljard år tillbaka och jag tänkte jag kunde ha den som klänning. Det är ju ingen som vet att den ska sitta runt midjan och inte runt tuttarna heller! Det bär av till Ms föräldrar som vanligt och vi ska till och med tillbringa natten där, G ställer upp och kattvaktar (jag är aningen nervös, han har en förmåga att låta katterna rymma då och då men det ska nog gå bra). Hoppas även på godispåse eftersom det ju är fredag men får eventuellt spara det till morgondagen (sad face). Ha en riktigt fin midsommar y'all! Puss hej!

HOME SWEET HOME

Ok, tillbaka i Skbg och det är väl mest som det brukar vara här såhär års. Packade upp alla mina kläder (ja alla, har lämnat typ tre plagg i Västerås) och det är total oordning! Har jag ont om garderobsplats hemma i lägenheten är det typ fyrtio gånger värre här. Men jag överlever väl. Sov dock inte bra inatt, var väl nervös inför dagens jobb men det gick BRA som vanligt. Alla var trevliga och jag var glad att slippa kassan. Märks att det är sjätte sommaren där, till och med kunderna minns en "jaha, nu är du tillbaka, då är sommaren verkligen här". Kämpigt dock att börja direkt med att jobba mellan 9oo och 18oo men jag överlevde! Nu ska jag kolla Kvarteret Skatan på svt play och dricka upp mitt mangote. Puss hej!

P.S. Såg förresten att hm ska samarbeta med jimmy choo, då kan det alltså bli så att även vi dödliga en dag kan få utropa "I lost my choo!" (ni som kollat igenom satc en miljard gånger vet precis vad jag menar). Hoppas! D.S.

BLOODY SUNDAY

En söndag är alltid en söndag, hur mycket man än försöker förneka det. Typisk grådag, regndag, dagen efter-dag, inget att göra-dag, smuts i hörnen-dag. Vi försöker verkligen att göra det bästa, har plockat undan, ätit lite god ost som var kvar sedan igår, ätit lite godis men det går inte, regnet smattrar ändå mot fönsterrutorna, en av katterna har kissat i soffan och alla saker som behöver tas itu med imorgon och dagen efter det (vaccination, inlämning av bil, inköp av present, packning etc) hopar sig som mörka moln tillsammans med de grå på himlen utanför. Fast fördelar finns ju med för det är helt okej att bara ligga framför tvn och beställa pizza och läsa böcker och blogga och inte vara vettig för fem öre. Vi lyckades förresten styra kläderna till maskeraden, bilder kommer eventuellt, beroende på hur dum i huvudet jag ser ut på dem. Puss hej!

GOOD NEWS

Jag är så glad att N är frisk så att jag inte är tvungen att hitta på någon slags nödlösning och grämas över hur bra det kunde blivit men inte blev (även om mammas förslag var att M skulle ta Ns plats, något jag gärna skulle se men inte tror att han var särskilt intresserad av). Nu hoppas jag att de sista sömmarna går smärtfritt, att tyget faller som det ska och att håret håller sig på plats. Visst låter det som en avancerad utklädnad? För oss är det det! Trodde förresten när jag vaknade imorse strax innan sex pigg som en mört att förbannelsen (den som gör att jag sover mer än en växande tonårspojke) var bruten. Men icke, trettio minuter senare sov jag som en gris igen och fram till tio vilket i och för sig var tur för annars hade jag väl däckat en och en halv cider efter sju hemma hos L ikväll, hade inte varit trevligt för någon. Just nu sitter jag och väntar på tvätten i torktumlaren, M är och spelar golf av någon anledning och jag kom precis på att jag borde rota fram mina lösnaglar och dyka in i duschen. Ses ikväll då? Puss hej!


GET WELL!

Det är lite dumt hur planer kan ställas på ända på grund av små virus. Allt som skulle knepats och knåpats idag får vänta till imorgon om N bilvit bättre till dess. Annars blir det nog fest utan utklädnad för min del, meningen är ju att vi ska komma som ett PAR. Förhoppningsvis kör L samma tema nästa år i sådanafall? Hehe, att begära lite för mycket kanske. Jag som satt uppe hela natten och styrde det sista med garnet, men det är ju såklart inte det som är värst utan N, stackars krake. Jag håller tummarna att hon är frisk och pigg runt två imorgon så kommer jag med nål och tråd och kreativt humör! Annars hoppas jag att L har överseende eller så får jag köra en favorit i repris, cat woman var ju aldrig helt igenom god ändå. Istället för syslöjd kom fina P förbi med goda tröstkakor och vi planerade lite inför VÅR fest, förmodligen i slutet av juli/början av augusti. Vi längtar båda två! Mina planer på att ta bilen ut till Hälla grusades av regnet, orken gick liksom ur mig. Jag ser fram emot en lugn fredagskväll med godispåse och god mat (frågan är bara vad). Puss hej!


MONEY MONEY

Uppenbarligen har jag haft skattepengarna i två(!) dagar utan att märka det. Haha, nu bär det i allafall av till apoteket för mindre förnödenheter och in på coop för mjölk och duschcreme, I'm rich bitch! Eller not... En vecka kvar till Skbg, känns helt okej och det regnade imorse men nu klarnar det! Jag är vid gott mod. Har dock fortfarande inte hört något från examinatorn och det stör mig, vill ju veta hur det har gått. Imorgon ska det sys klart och innan det tänkte jag fixa garnet, jag har mina små projekt trots ledighet. Hårtork kläder och sen cykeln, ikväll blir det pass på friskis. Puss hej!

NO CLUE

När man har semester försvinner dagarna eller blandas ihop och eftersom vi behandlade gårdagen som en lördag är det kanske inte så konstigt att idag blev en söndag (eller åtminstone känns som en sådan). Det var i allafall fint med en flykt från verkligheten, en cykeltur, en fotbollsmatch och pannkakor och sprit (som sagt, en flykt från verkligheten, det här sker inte varje dag). Idag då; ja vi gick väl upp i hyfsad tid det är snarare matsituationen jag oroar mig för. Pop corn till frukost följt av glass och mycket kolasås som något slags mellanmål (framför 7th heaven, extreme home makeover) men saker och ting blev bättre med omelett och 27 dresses runt halv två, två sådär. Men det är fint att ha en girl friend på besök och bara skita i allt man borde göra. Resten av veckan består av att: fixa, styra och pyssla lite. Heja Sverige förresten! Puss hej!

PINS AND NEEDLES

Det är sjukt hur mycket jag sover! Men jag har väl en hel del att ta igen säger vi, så jag kan slumra med gott samvete. Igår var det downtown med N för att styra vissa saker inför lördagen. I tygaffären var vi säkert en timme eller något och svepte oss i olika material och mätte och låtsades se ut som vi visste vad vi gjorde. Glass blev det också och svängar på panduro och hm (klänningen var kvar och lika fin fortfarande men vad ska jag göra åt det?). Sen trampade vi hem till N och hade sy-session. Jag tror alla våra gamla syslöjdslärare vred sig i gravarna eller, om de nu inte är döda, fick stark ångest intiutivt. Nu är du allt bra nyfiken va? Vi kan väl säga så mycket som att resultatet (vilket iofs inte är helt klart än) är FIERCE! Idag kommer A hit, vi ska budgetfira hennes examen med vodka och fotboll tror jag. Det blir spännande. Puss hej!

YESTERDAY

Igår var det bussen till Uppsala och nya erfarenheter men sådana man känner igen sig i. Fast studenten i Fagersta är nog så långt ifrån man kan komma. Överallt var det vita mössor och ballonger, lastbilstutor, höga hastigheter, musik och glädjeskrik. Och vinkande händer. Jag och P i klackar över gatsten (inte kullersten som mamma påpekade) och ont i fötterna men det var värt det och som att gå på moln när vi bytte till flats inför promenaden till lägenheten, mottagningen, värmen och släkten. Men innan det: utspring, rosor runt halsen leende och lockat hår - J var så fin i fasters klänning och rosett. Och S var längre än någonsin i kostym och slips. Vädret var väl ungefär precis på pricken det som var i Fagersta för fyra (FYRA!) år sedan men ändå: sol i hjärtat. Vid dukat långbord hela kvällen gott att äta och dricka och alldeles lagom många, ett fint tal och varma tankar till E <3. Jag är så glad att jag fick vara med! Och bussen hem sen, med vägvisning av S på cykel det är så lätt både till och från busshållplatsen att jag snart kommer igen (bara så ni vet). Ikväll är det godis, tacos, dricka och fotbollsmatch hos A och P. Hittills har dagen varit seg. Jag har tänkt på J och hoppas att hon tyckte det var bra igår och att hon tog en lakritsshot för mig på krogen och att hon dansade ordentligt, även om det inte blev i de röda klackarna som ju gav skavsår. Puss hej!

P.S. Lot's of love till fina A som är färdig fyra år senare. D.S.

G FTW!

JAG BLEV GODKÄND PÅ PEDAGOGISKA MERITPORTFÖLJEN! Så jävla skönt. Nu ska jag aldrig mer ens kasta ett öga på den. Puss hej!

SCHOOL'S OUT

Det är fyra år sedan jag tog studenten och nu är nog min kusin uppe och hoppar, glad trots molnig himmel och förmodligen väldigt lite sömn. Jag har nästan bestämt mig för vad jag ska ha för kläder och försöker nu vakna till lite med te och knäckemacka för att sedan kunna styra hår och bestämma mig för om jag ska ha klackar eller inte. De stora frågorna i livet va? Det här är i alla fall Js dag och jag hoppas den blir lika bra som min student var (det regnade då med) och jag är glad att vi ska åka dit och ta del av den. Det ska bli kul! Ses i Uppsala! Puss hej!

NO RUSH

Jag har städat så nu är lägenheten nästan katthårsfri och skinande. Eller alltså, jag orkade ju inte skura golv och putsa fönster och sådär men dammade lite och dammsög, det fick räcka. Sällan känner man sig så lugn och nöjd med sig själv som när man har städat tycker jag. Nu är alltså dagen fram till klockan sju fri. Hade planer på att ta cykeln till friskis, men det regnar ju och jag har ingen bil hemma. Kanske får det bli ett medelpass ikväll. Ska väl styra någon slags lunch och lägga mig på sängen med Den Amerikanska Flickan (det är en bok alltså). Puss hej!

THE GIFT

Att hitta studentpresent var ungefär tio gånger svårare än jag trodde men löste sig fint till slut med Ps underbara hjälp. Dessutom hann vi med en del span för egen del (inte bara på kläder utan även utklädda studenter) och jag hittade en så fin klänning på hm att jag ville gråta lite och vem vet, kommer återbäringen tidigt kanske jag hinner få med den till skbg. Sedan var det tandläkaren (alltid lika kul och dyrt) och jag tröstar mig med att det är ett år till nästa kallelese, halleluja! Tyvärr hann jag inte vara på stan tillräckligt länge för att träffa L och när dagen gick mot eftermiddag visade det sig att M klarade av att hämta bilen från verkstaden själv och alltså hade jag kunnat stanna längre på stan (sad face). Men det får bli en annan gång raring. För kärleken måste man visst alltid vara redo även om man inte behöver rycka ut, haha. Nu har jag precis pysslat sista med examensarbetet så under kvällen åker det in till examinatorn. Håll tummarna för oss nu! Puss hej!

POPSICLE

Bästa vännen är den som plingar på dörren med favoritisglassen i handen när man ligger på balkongen och smälter.

RSS 2.0